Hyppää sisältöön

Pääministeri Marin tapasi Kanadan pääministeri Trudeaun

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 23.3.2022 22.29
Tiedote Tiedote 199/2022
Pääministeri Marin ja Kanadan pääministeri Trudeau Brysselissä
Pääministeri Marin ja Kanadan pääministeri Trudeau Brysselissä

Pääministeri Sanna Marin on tavannut Kanadan pääministeri Justin Trudeaun Brysselissä keskiviikkona 23. maaliskuuta. Pääministerit keskustelivat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, Venäjän vastaisista pakotteista, Ukrainan laajamittaisesta avustamisesta, Euroopan turvallisuus- ja puolustusyhteistyön kehittämisestä sekä Suomen suhteesta Naton kanssa.

”Vastatoimien koordinointi on erittäin tärkeää. Länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet ovat olleet kovia ja tehokkaita. Meidän on jatkossakin vastattava Venäjän toimiin ripeästi, lujasti ja tiiviissä yhteistyössä”, pääministeri Mari sanoi. 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on muuttanut ratkaisevasti Euroopan turvallisuustilannetta ja -ympäristöä. Nato on vahvistanut läsnäoloaan itäisen Euroopan sekä Baltian maissa osana pelotteen ja yhteisen puolustuksen vahvistamista. Kanada on keskeinen Nato-maa, joka on vahvasti sitoutunut Euroopan ja Itämeren alueen turvallisuuteen Naton kautta. Kanada johtaa Latviassa Naton eFP-joukkoa. Muiden Naton jäsenten tavoin Kanada on ilmaissut vankan tukensa Naton avointen ovien politiikalle.

Suomen ja Kanadan väliset diplomaattisuhteet täyttävät tänä vuonna 75 vuotta. Maita yhdistää pohjoisuus, parlamentaarinen demokratia, kaksikielisyys ja vahva sitoutuminen ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon. Suomen ja Kanadan välinen kauppa kehittyy suotuisasti.

Pääministeri Marin on Brysselissä osallistuakseen torstaina 24. maaliskuuta alkavaan Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Pääministeri Trudeau puolestaan on Brysselissä G7-maiden sekä Naton huippukokouksia varten.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, erityisavustaja (kansainväliset asiat) Lauri Voionmaa, p. 0295 160 306 ja EU- ja kv-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia.

 

 

Sivun alkuun