Hyppää sisältöön

SOTE-tekoälyn ekosysteemin jäsenmäärä kasvaa vauhdilla

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.8.2024 9.51
Uutinen
Kannettavia tietokoneita pöydällä. Käynnissä hybridikokous.

Kesällä 2024 sosiaali- ja terveysministeriön toimesta käynnistetty SOTE-tekoälyn ekosysteemi on kasvattanut lyhyessä ajassa jäsenmääränsä jo yli 90 organisaatioon. Jäsenkunta koostuu laaja-alaisesti julkisen ja yksityisen sektorin toimijoista. Ekosysteemistä ja sen toiminnasta kiinnostuneille järjestetään 20.9.2024 avoin infotilaisuus.

–Ekosysteemi on saanut innostuneen alun. Palaute on ollut hyvin positiivista. Erityisesti on kiitelty yritysten vahvaa osallistumista sekä tutkijoiden ja eri hallinnonalojen digitalisaation edelläkävijöiden mukanaoloa, kertoo ekosysteemin käytännön asioiden koordinaattori Jarmo Pulkkinen DigiFinlandista.

Samaa mieltä on ekosysteemin puheenjohtaja Jukka Lähesmaa sosiaali- ja terveysministeriöstä.

– Olemme päässeet hyvään vauhtiin. Seuraavaksi toivomme erityisesti, että ekosysteemin jäsenet ovat valmiita ottamaan vastuita ekosysteemin toiminnasta. Odotamme hyviä ehdotuksia, mitä osapuolet haluaisivat verkostossa toteuttaa.

Tyytyväisiä ollaan myös jäsenmäärän lisäksi itse jäsenistöön. 

–Digitalisaatiota edistetään julkisessa hallinnossa monilla tasoilla, mutta varsinkin innovaatioiden osalta yksittäisten työntekijöiden rooli on keskeinen. Siksi on ollut hienoa huomata, että mukaan on tullut juuri näitä edelläkävijätyöntekijöitä, Jarmo toteaa.

Mikä SOTE-tekoälyn ekosysteemi on?

SOTE-tekoälyn ekosysteemi on viranomaisten, tutkijoiden sekä suomalaisten ja kansainvälisten yritysten yhteinen vapaamuotoinen verkosto kokeiluhankkeiden toteuttamiseen ja kokemusten levittämiseen. Tämän lisäksi ekosysteemin tehtävänä on kehittää tekoälyn hyödyntämistä tukevaa lainsäädäntöä ja muita käytön edellytyksiä.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan ekosysteemistä lisää, voit osallistua Teamsissa järjestämäämme avoimeen infoon, joka pidetään 20.9.2024 klo. 10.00-11.30. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Tilaisuuden ohjelman ja kalenterikutsun löydät alta.