Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tukea liikunta- ja urheiluseuroille sekä liikunnan koulutuskeskuksille koronapandemian haittojen lieventämiseksi

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2020 9.16
Tiedote

Koronapandemia on vaikeuttanut paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen sekä liikunnan koulutuskeskusten toimintaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koronatilanteessa näitä organisaatioita erityisavustuksilla. Avustushaku alkaa 30. huhtikuuta ja päättyy kaksi viikkoa myöhemmin 14. toukokuuta.

Korona-avustukset liikunta- ja urheiluseuroille

Avustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa.

Avustusta voidaan hakea liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3−31.5.2020 välisenä aikana.

Avustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille rekisteröidyille yhdistyksille. Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Covid-19 pandemia-avustukset liikunta- ja urheiluseuroille (erityisavustus)

Lisätietoja: ylitarkastaja Hannu Tolonen, p. 0295 330 314, [email protected] ja ylitarkastaja Mari Miettinen, p. 0295 330 093, [email protected].

Korona-avustus paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin toimintatapoihin

Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat ovat kehittäneet nopeasti korvaavia toimintamalleja, jotta seurojen palvelut ovat saatavilla myös koronarajoitusten aikana.

Erityisavustus on tarkoitettu liikunta- ja urheiluseuroille, jotta ne voivat järjestää toimintaansa ja palveluitaan tavallisesta poikkeavin tavoin. Toiminta voi olla esimerkiksi etä- tai digiohjausta tai etävalmennusta koronasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana 1.3.−31.5.2020.

Avustusta voivat hakea paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä. Avustusta haetaan aluehallintovirastojen kautta. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Erityisavustus paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille toiminnan ja palveluiden saatavuuden järjestämiseen tai toteuttamiseen muulla tavoin (esim. etä- tai digivalmennus) koronapandemiasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana

Lisätietoja: aluehallintovirastot (yhteystiedot hakuilmoituksessa)

Korona-avustukset valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille vapaan sivistystyön osalta

Avustus on tarkoitettu valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille koronatilanteesta aiheutuneen alijäämään kompensoimiseen vapaan sivistystyön osalta sekä aiheutuneiden rajoitusten johdosta aikavälillä 1.3.−31.5.2020.

Myönnetyllä avustuksella turvataan liikunnan koulutuskeskusten toimintaedellytyksiä ja varmistetaan toiminnan jatkuminen mahdollisimman joustavasti poikkeustilanteen päätyttyä.

Avustusta voivat hakea valtakunnalliset liikunnan koulutuskeskukset. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15

Koronavirustilanteeseen liittyvät erityisavustukset valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille vapaan sivistystyön osalta

Lisätietoja: ylitarkastaja Samuli Rasila, puh. 0295 330 057, [email protected]

Korona-avustukset urheilun ylimmän ja divisioonatason keskeytyneille kilpasarjoille sekä sarjoja organisoiville lajiliitoille

Avustusta myönnetään Veikkaus- ja SM-liigaseuroille ja muille kansallisten pääsarjatason ja divisioonatason seuroille. Avustus on myös tarkoitettu niille lajiliitoille, jotka vastaavat lajissaan urheilijoiden lähettämisestä maailmancup-kilpailuihin.

Avustuksella voidaan tukea ammattiurheilijoiden palkkakustannuksia aikaväliltä 1.3.−31.5.2020. Tuki on tarkoitettu pandemiasta johtuvaan muuttuneeseen työtilanteeseen. Jääkiekon SM-liiga Oy:n, Jalkapalloliiga ry:n ja lajiliittojen tulee jakaa avustus edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseuroilleen avustusehtojen mukaisesti.

Avustusta haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16.15.

Covid-19 pandemia-avustukset urheilun ylimmän ja divisioonatason keskeytyneille kilpasarjoille sekä sarjoja organisoiville lajiliitoille

Lisätietoja: ylitarkastaja Hannu Tolonen, p. 0295 330 314, [email protected]

Määrärahoista päätettiin lisätalousarviossa

Hallitus esitti toisessa lisätalousarviossaan lisämäärärahaa, joilla helpotetaan koronasta kärsiviä kulttuurin ja liikunnan toimialoja.

Eduskunta hyväksyi toisen lisätalousarvion 24. huhtikuuta. Kulttuurin ja taiteen avustuksiin myönnettiin 40,3 miljoonan euron, taiteen perusopetuksen avustuksiin 3 miljoonan euron ja liikunnan avustuksiin 19,6 miljoonan euron määrärahalisäys. Huhtikuun lopussa käynnistyneet korona-avustushaut liittyvät näihin määrärahalisäyksiin.

 
Sivun alkuun