Hyppää sisältöön

Ministeri Rydman meriteollisuuden Team Finland -vierailulle Alankomaihin

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 7.10.2024 13.29
Tiedote
Elinkeinoministeri Wille Rydman

Elinkeinoministeri Wille Rydman vierailee 8.10.2024 Alankomaiden Haagissa osana maahan suuntautuvaa meriteollisuuteen keskittyvää Team Finland -vienninedistämismatkaa.

Suomen suurlähetystössä pidettävässä seminaarissa pohditaan maiden kahdenvälisen yhteistyön mahdollisuuksia meriteollisuuden alueella. Elinkeinoministerin ohella tilaisuudessa puhuvat mm. Alankomaiden viranomaiset ja alan yritysten edustajat.
 
Ministeri Rydman vierailee yritysdelegaation kanssa myös meriteollisuusyhtiö Royal IHC:ssa Rotterdamin satamassa. Yhtiö on yksi Alankomaiden suurimmista toimijoista, joka keskittyy neljään pääsegmenttiin: offshore-alukset, ruoppausalukset, laivaston sekä miinantorjuntaan käytettävät alukset.

”Hollannin ja Suomen meriteollisuuden yrityksillä on hyvät valmiudet syventää yhteistyötä ja menestyä. Suomi on maailman edelläkävijä älykkäissä ratkaisuissa, päästöttömässä teknologiassa ja arktisessa meriosaamisessa. Eurooppalaisen meriteollisuuden kilpailukykyä halutaan parantaa ja sen toimitusketjuja pyritään kehittämään entistä riippumattomampaan suuntaan. Tämä tarjoaa hyviä yhteistyömahdollisuuksia Suomen ja Hollannin meriteollisuuden toimijoille”, toteaa elinkeinoministeri Rydman.

Alankomaat on jo pitkään ollut yksi Business Finlandin meriteollisuuden kohdemaista Euroopassa, jossa on pyritty pitkäjänteisesti luomaan ja ylläpitämään keskeisiä alan viranomais-, loppuasiakas- yhdistys sekä tutkimuslaitosverkostoja.

Team Finland -vierailulle osallistuvat yritykset ja yhteisöt ovat Allstars Engineering Group, Adwatec, Koja, Marioff Corporation, Puolustus- ja Ilmailuteollisuus PIA ry, Promeco Group, Siili Solutions, Wärtsilä ja Uwira

Lisätiedot: 
elinkeinoministerin erityisavustaja Lars Aikala, p. 029 504 7330
elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU- ja kv-asiat) Leila Vilhunen, TEM, p. 029 504 7120