Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Eurooppaministeri Tuppurainen Euroopan parlamentin täysistuntoon Brysseliin

Valtioneuvoston viestintäosasto 12.11.2019 15.59
Tiedote 588/2019

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen osallistuu Euroopan parlamentin täysistuntoon Brysselissä 13. ja 14. marraskuuta. Eurooppaministerin täysistuntopuheenvuorojen aiheina ovat muuttoliiketilanne Kreikan saaristossa ja Bosniassa sekä toimittajiin kohdistuvat rikokset. Istunnon agendalla on sekä YK:n lasten oikeuksien sopimuksen että Berliinin muurin murtumisen 30.vuosipäivä.

Ministeri Tuppurainen edustaa parlamentissa EU:n neuvostoa, jonka puheenjohtajamaana Suomi toimii heinä-joulukuun 2019. EU:n neuvoston puheenjohtajamaa osallistuu Euroopan parlamentin täysistunnossa käytävään toimielinten väliseen keskusteluun europarlamentaarikkojen ja komissaarien kanssa, ja käyttää EU:n neuvoston puheenvuorot.

Keskiviikkona 13. marraskuuta ministeri Tuppurainen osallistuu myös Transparency Internationalin seminaariin EU:n avoimuuden lisäämisestä ja EU:n avoimuusrekisteriehdotuksesta yhdessä komissaari Vera Jourovan kanssa. Avoimuus on yksi Suomen puheenjohtajakauden prioriteeteista ja Suomi julkaisee esimerkiksi tiedot ministereiden ja edunvalvontaorganisaatioiden EU-aiheisista tapaamisista puheenjohtajakauden verkkosivuilla.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Tuomas Nirkkonen, p. 295 160 597 ja erityisavustaja Matti Niemi, p. 045 679 1717, valtioneuvoston kanslia

Palaa sivun alkuun