Hyppää sisältöön

Valtioneuvosto antoi asetuksen aluehallintovirastojen maksuista vuonna 2024

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 21.12.2023 14.57
Tiedote

Aluehallintovirastojen suoritemaksuista annettiin uusi valtioneuvoston asetus, joka tulee voimaan 1.1.2024 ja on voimassa 31.12.2024 saakka. Maksuasetus koskee aluehallintovirastojen maksuja, jotka hallinnossa asioiva maksaa hakemastaan luvasta tai muusta vastaavasta julkisoikeudellisesta suoritteesta. 

Aluehallintovirastojen maksuasetus 2024 poikkeaa aiemmin voimassa olleesta maksuasetuksesta erityisesti sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevien suoritemaksujen osalta. Aiempien lupa- ja ilmoitussuoritteiden tilalle tulevat sosiaali- ja terveydenhuollon rekisteriöintisuoritteita ja ennakkotarkastuksia koskevat maksut. Muutos johtuu vuoden 2024 alusta voimaan tulevasta sosiaali- ja terveydenhuollon valvonnasta annetusta laista. Myös eläinsuojelua koskevien suoritteiden nimikkeet ja maksut uudistuvat johtuen vuoden 2024 alusta voimaan tulevasta eläinten hyvinvoinnista annetusta laista. 

Aluehallintovirastojen suoritemaksuja korotetaan osittain kustannustason noususta johtuen ja osittain sen vuoksi, että eräät omakustannusarvon mukaan hinnoiteltavien suoriteryhmien maksut ovat olleet alikatteellisia suoritteiden tuottamiskustannuksiin nähden.  

Lisätiedot:  

Lainsäädäntöneuvos Elina Isoksela, puh,  0295 530 116, elina.isoksela(at)gov.fi 

Valtioneuvoston asetus VM/2023/62