Hyppää sisältöön

Rahoitushaku sote-alan työjaon ja työhyvinvoinnin kehittämiseen avattu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.9.2024 10.00
Tiedote

Valtionavustukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työnjaon kehittämiseen sekä työkykyä ja työssä jaksamista tukevaan valmennukseen ovat nyt haettavana. Vuodelle 2025 on jaossa noin kaksi miljoonaa euroa. 

Hakijoina voivat olla hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS-yhtymä. Hakemukset on jätettävä viimeistään 11.10.2024. 

Rahoitus on osa Hyvän työn ohjelmaa, jolla pyritään helpottamaan sote-alan henkilöstöpulaa.

Rahoitusta voi hakea neljään eri käyttötarkoitukseen – pilotit käyntiin ensi vuonna

Valtionavustuksia voi hakea neljään eri käyttötarkoitukseen. Hyvinvointialueelta otetaan vastaan vain yksi hakemus, johon voi sisällyttää yhden tai useamman käyttötarkoituksista.

  • Lähihoitajien työjako: pilottien tavoitteena on saada kokemuksia lähihoitajan erilaisista toimenkuvista, jotka nykyinen lainsäädäntö mahdollistaisi, sekä testata lähihoitajien ja tukipalveluiden, lähihoitajien ja sosionomien sekä lähihoitajien ja sairaanhoitajien välistä uudenlaista työnjakoa.
  • Sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien työjako: pilotit, joilla tuetaan sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien työnjaon ja tehtävärakenteiden kehittämistä hyvinvointialueilla. Tavoitteena on löytää keinoja palvelujen saatavuuden turvaamiseksi tilanteessa, jossa erityisesti sosiaalityöntekijöitä on vaikea löytää.
  • Rajatun lääkkeenmääräämisoikeuden omaavien sairaanhoitajien tehtävänkuva osana hoidon jatkuvuutta: pilottien tavoitteena on potilaiden ohjautuminen oikealle ammattihenkilölle oikea-aikaisesti, hoidon jatkuvuuden turvaaminen ja lääkkeenmääräämishoitajien osaamisen hyödyntäminen. 
  • Vetoa ja pitoa -valmennus- ja kehittämiskokonaisuus, jolla tuetaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen työyksiköitä kehittämään oman yksikkönsä työhyvinvointia, työkykyä ja työssä jaksamista.

Hakuilmoitus ja lomakkeet

Lue lisää Hyvän työn ohjelmasta

Lisätietoja

Lääkintöneuvos Tainta Mäntyranta, p. 0295 163 692
Erityisasiantuntija Erja Mustonen, p. 0295 163 179 (Vetoa ja pitoa -valmennuskokonaisuus)
Molempien sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]