Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Sosiaaliturvakomitean syksy käynnistyy 6.9. - aiheina komitean kannanotot ja valmisteluun siirrettävät asiat sekä sosiaaliturvan menot ja rahoitus, väestörakenne, jatkuva oppiminen ja toimeentulotukiuudistus

Sosiaali- ja terveysministeriö
31.8.2021 12.29
Uutinen

Sosiaaliturvakomitea kokoontuu maanantaina 6.9. työstämään kannanottoja sosiaaliturvan uudistamiseksi. Kannanotoissa linjataan sosiaaliturvan suuntaviivoja, joiden pohjalta uudistuksen valmistelu etenee. Syyskuun kokouksessa keskustellaan muun muassa sosiaaliturvan arvoista; oikeuksista, velvollisuuksista, tasa-arvosta ja yhteisvastuusta. 

Sosiaaliturvakomitean kannanottojen on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2022. Komitean puheenjohtajiston ensimmäinen luonnosversio kannanotoista julkaistiin 10.5.2021. Luonnosversiot julkaistaan komitean tiedotteiden liitteinä kannanottojen työstöprosessin ajan.

Komitea keskustelee kokouksessaan myös asioista, jotka voidaan jo siirtää jatkovalmisteluun (nk. nopeammalla tahdilla tehtävät osauudistukset).

Sosiaaliturvakomitealle esitellään lisäksi tietokoostetta, joka on syntynyt sosiaaliturvakomitean ja strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) ohjelmien ja niiden hankkeiden tietokumppanuuden myötä. Koosteen aiheena on Suomen väestörakenne ja sosiaaliturva.

Komitean muita keskusteluaiheita ovat sosiaaliturvan menot ja rahoitus; sosiaaliturva, jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen sekä toimeentulotukilain uudistus ja työryhmän loppumietintö. 


Lisätietoja:


sosiaaliturvakomitean puheenjohtaja, tutkimusprofessori Pasi Moisio, p. 029 524 7228, [email protected]
viestintäasiantuntija Tuulia Nieminen, p. 0295 163 635
osastopäällikkö Heli Backman, p. 0295 163 668
johtaja Liisa Siika-aho, p. 0295 163 085
Pasi Moisiota lukuun ottamatta sähköpostiosoitteet muotoa [email protected]
•    Sosiaaliturvauudistus

 
Sivun alkuun