Lisätietoja

Ylitarkastaja Ismo Suksi, p. (09) 160 73134

" /> Lisätietoja

Ylitarkastaja Ismo Suksi, p. (09) 160 73134

" /> Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Taiteesta potkua työelämään

5.5.2009 9.28
Uutinen N5-56236

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima Työhyvinvointifoorumi järjesti 5.5.2009 Työhyvinvointi ja taide -seminaarin. Tilaisuudessa esiteltiin käytännön kokemuksia ja näytteitä siitä, miten kulttuurilla voidaan vaikuttaa myönteisesti työhyvinvointiin.

Ihminen tarvitsee taide- ja kulttuurikokemuksia. Taiteen ja kulttuuritoiminnan vaikutus ihmisen hyvinvoinnille on todistettu tieteellisesti. Taiteella on myös vahva asema työelämässä ja itse työn ja työelämän kehittämisessä ja rikastuttamisessa.

Seminaarissa keskusteltiin muun muassa taiteen merkityksestä työhyvinvointiin, taiteesta osana terveyden edistämistä ja musiikin vaikutuksesta oppimiseen.

"Työpaikoilla voidaan parantaa esimerkiksi työhyvinvointia taiteen avulla. On tärkeää muistaa taiteen asema työn kehittämisessä taloudellisen kriisin aikana ja myös tulevassa nousuvaiheessa. Taide tarjoaa kasvualustaa uusille innovaatioille ja luoville ratkaisuille, jotka ovat tie inhimilliseen ja taloudelliseen hyvinvointiin", toteaa ylitarkastaja Ismo Suksi STM:stä.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Ismo Suksi, p. (09) 160 73134

verkkouutiset
Palaa sivun alkuun