Hyppää sisältöön

Pohjoismaiset kulttuuriministerit ja opetusministerit tapaavat Tukholmassa 2. - 3.5.

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.5.2024 17.04
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala osallistuu Pohjoismaiden kulttuuriministereiden kokoukseen 2. toukokuuta sekä Pohjoismaiden ja Baltian kulttuuriministereiden kokoukseen 3. toukokuuta Tukholmassa. Opetusministeri Anna-Maja Henriksson ja tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala osallistuvat molemmat koulutus- ja tutkimusministereiden kokoukseen 3. toukokuuta.

Kulttuuriministerikokouksessa keskustellaan siitä, miten Pohjoismaiden neuvoston palkinnoille voidaan varmistaa selkeä perusta ja näkyvyyttä. Kulttuuriministerit saavat tiedoksi Kulturanalys Nordenin toimintaa koskevan arviointiraportin, jonka pohjalta he keskustelevat tulevien kulttuuripoliittisten analyysien tarpeista.

Pohjoismaiden ja Baltian kulttuuriministereiden epävirallisessa yhteiskokouksessa on tarkoitus jakaa tietoa ja keskustella kulttuurialan valmiudesta ja varautumisesta kriisi- ja sotatilanteissa, erityisesti kulttuuriperintöön liittyen.

Illalla 2. toukokuuta pidetään kulttuuriministereiden ja koulutus- ja tutkimusministereiden yhteinen illallinen Nordiska Museetissa, jonka yhteydessä pohjoismaiset kulttuuriministerit ja koulutusministerit allekirjoittavat uuden pohjoismaisen kielipoliittisen julistuksen. 

Koulutus- ja tutkimusministerikokouksessa 3. toukokuuta on kaksi temaattista keskustelua, joissa molemmissa on teemana luonnontieteiden, matematiikan ja tekniikan alojen (STEM/LUMATE) osaaminen. Ensimmäinen keskustelu keskittyy STEM-näkökulmaan peruskoulun ja toisen asteen kontekstissa ja keskiössä ovat perustaidot, laskevat PISA-tulokset ja miten lisätään kiinnostusta STEM-opintoihin. 

Lisätietoja:

  • Ministeri Henrikssonin erityisavustaja Alexander Junell, puh. 02953 30055
  • Ministeri Multalan erityisavustaja Santeri Lohi, puh. 02953 30353
     
Korkeakoulutus ja tiede Koulutus Kulttuuri Yleissivistävä koulutus