Hyppää sisältöön

Ministeri Meri oikeusministerikokoukseen Tallinnaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 27.5.2024 15.45
Tiedote

Pohjoismaiden ja Baltian maiden oikeusministerit tapaavat Tallinnassa tiistaina 28. toukokuuta. Kokouksen aiheina on muun muassa nuorisorikollisuus ja rikoksentorjunta. Suomea kokouksessa edustaa oikeusministeri Leena Meri.

- Olen iloinen, että meillä on pohjoismaisten ja baltialaisten kollegojen kanssa mahdollisuus keskustella niistä ajankohtaisista toimista, joita maissamme parhaillaan tehdään nuorisorikollisuuden ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. On todella hyödyllistä jakaa kokemuksia vaikuttavista käytännöistä ja kuulla uusista tutkimustuloksista, sanoo oikeusministeri Leena Meri.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden oikeusministerit keskustelevat nuorisorikollisuuden lisäksi rikoksentorjunnasta, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen toiminnasta sekä Ukrainan tilanteesta.

Ministerit tutustuvat myös raportteihin Digitalisaatio ja oikeusvaltio Pohjoismaissa ja Baltiassa –hankkeesta sekä tuomittujen siirtoja koskeneesta asiantuntijaseminaarista.

Kokouksen yhteydessä ministeri Merellä on tervehdystapaaminen Viron oikeusministeri Madis Timpsonin kanssa.

Pohjoismaiden ja Baltian maiden oikeusministerikokous järjestetään joka toinen vuosi. Suomi isännöi seuraavaa kokousta vuonna 2026.

Lisätiedot:
ministerin erityisavustaja Timo Karhunen, p. 0295 150 259, [email protected]
yksikön päällikkö Lauri Rautio, p. 0295 150 042, [email protected]