Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi
FI

Etyjin Ukrainaan lähtevät suomalaistarkkailijat koulutuksessa

Sisäministeriö 28.3.2014 10.55
Uutinen

Sisäministeriön alainen Kriisinhallintakeskus järjestää lauantaina 29.3. perehdytyskoulutuksen ensimmäisille suomalaisille, jotka lähtevät Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) tarkkailuoperaatioon Ukrainaan.

Suomi on asettanut operaatioon ehdolle 15 suomalaista asiantuntijaa, joista Etyjin sihteeristö on toistaiseksi valinnut kaksi. Valinnat Wienissä ja Kiovassa jatkuvat, ja koulutukseen osallistuvatkin valittujen tarkkailijoiden lisäksi myös ehdolla olevat.

Perehdytyskoulutus kuuluu Kriisinhallintakeskuksen työnantajatehtävään ja -vastuuseen. Koulutuksessa käsitellään Ukrainaan liittyvien ajankohtaisten asioiden lisäksi tarkkailutoimintaan, turvallisuuteen, työsuhteeseen ja taustoihin, historiaan, kulttuuriin ja politiikkaan liittyviä asioita.

Kriisinhallintakeskus järjestää vastaavan lähtöperehdytyksen kaikille suomalaisille siviilikriisinhallintaan lähteville. Siviilikriisinhallintatehtävissä toimii tällä hetkellä noin 130 suomalaista, joista suurin osa Kosovossa, Afganistanissa, Georgiassa ja Libyassa EU-operaatioissa.

Kriisinhallintakeskus

Palaa sivun alkuun