Hyppää sisältöön

Marko Laitinen jatkaa Poliisiammattikorkeakoulun rehtorina

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2024 14.01
Tiedote

Sisäministeriö on nimittänyt kasvatustieteen tohtori Marko Laitisen Poliisiammattikorkeakoulun rehtoriksi 1.9.2024 lähtien. Laitinen on hoitanut virkaa tammikuusta 2022 lähtien.

Marko Laitinen on työskennellyt Poliisiammattikorkeakoulussa vuodesta 2006 lähtien. Ennen rehtorinimitystä hän toimi hallintojohtajana vuodesta 2019 lähtien. Vuosina 2008–2019 Laitinen toimi Poliisiammattikorkeakoulun henkilöstöpäällikkönä ja vuosina 2006–2007 ylikomisariona.

”Olen erittäin tyytyväinen saadessani jatkaa rehtorin tehtävässä. Poliisiammattikorkeakoulu on sitoutuneen ja osaavan henkilöstön myötä tehnyt erinomaista tulosta. Tänä vuonna saimme korkeakoulujen auditoinnissa laatuleiman, ja myös muut selvitykset osoittavat koulutuksemme olevan laadukasta ja vastaavan hyvin yhteiskunnan tarpeisiin. Toimintaympäristön yhä nopeampi muutos edellyttää meiltä kuitenkin toimintamme jatkuvaa kehittämistä myös tulevina vuosina”, toteaa Laitinen.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori johtaa Poliisiammattikorkeakoulun toimintaa sisäministeriön konsernistrategian ja poliisin strategian mukaisesti osana koko poliisihallinnon kokonaisuutta. Poliisiammattikorkeakoulu on Poliisihallituksen alaisuudessa toimiva valtakunnallinen poliisiyksikkö ja ammattikorkeakoulu. Poliisiammattikorkeakoulu tuottaa tietoa ja osaamista sisäisen turvallisuuden asiantuntija- ja johtamistehtäviin sekä yhteiskunnan turvallisuuden kehittämiseen. Poliisiammattikorkeakoulu rakentaa perustan Suomen poliisin ammattitaidolle ja on arvostettu kansainvälinen turvallisuusalan korkeakoulu.

Lisätietoja:
osastopäällikkö Jukka Aalto, p. 0295 488 510, [email protected]