Hyppää sisältöön

Lassi Noponen Business Finlandin pääjohtajaksi

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 11.7.2024 13.24
Tiedote
Lassi Noponen
Lassi Noponen

Oikeustieteen kandidaatti, Master of Science, Lassi Noponen on nimitetty Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin pääjohtajaksi 1.9.2024 alkaen viideksi vuodeksi.

Noposella on takanaan pitkä ura yritysten johto- ja vastuutehtävissä. Hänellä on laajaa tuntemusta pääomasijoitusalasta ja yritysrahoituksesta sekä merkittävää käytännön kokemusta yritysten TKI-toiminnasta, kasvusta ja kansainvälistymisestä.

Noponen on työskennellyt vuodesta 2023 alkaen elinkeinoministerin erityisavustajana. Vuosina 2010−2023 Noponen työskenteli johtotehtävissä Eagle Filters Group Oyj:ssä. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa hallituksen puheenjohtajana Incap Oyj:ssä, perustajaosakkaana ja toimitusjohtajana Proventia Group Oyj:ssä sekä osakkaana Evli Corporate Finance Oy:ssä. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän työskenteli Neste Oyj:ssä asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Business Finland Oy:n pääjohtajan tehtävää haki määräaikaan mennessä 30 henkilöä. Valtioneuvosto teki nimityspäätöksen istunnossaan 11.7.2024.

Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla toimiva virasto. Rahoituskeskuksen ja sen hallinnoiman yhtiön Business Finland Oy:n tavoitteena on auttaa elinkeinoja uudistumaan ja kehittymään teknologian ja innovaatioiden keinoin, edistää kansainvälistä verkottumista sekä parantaa työelämän laatua. Pääjohtaja johtaa, valvoo ja kehittää rahoituskeskusta sekä rahoituskeskuksen ja yhtiön muodostamaa kokonaisuutta.

Lisätiedot:
hallitusneuvos Kari Klemm, TEM, p. 0295 063 523