Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Suomi on sitoutunut kahdenvälisen yhteistyön edistämiseen Somalian kanssa

Sisäministeriö 8.5.2018 16.38
Uutinen

Somalian kehitys ja turvallisuustilanteen vakauttaminen olivat keskiössä sisäministeri Kai Mykkäsen ja Somalian sisäisen turvallisuuden ministerin tapaamisessa. Ministeri Mohamed Abukar Islow on vierailulla Helsingissä 7.-8.5.

Poliisin ja Rajavartiolaitoksen toiminnan lisäksi Somalian delegaatiolle esiteltiin Suomen Maahanmuuttoviraston toimintaa ja vapaaehtoisen paluun ohjelmaa. Vierailulla on mukana myös paikallisen maahanmuuttoviraston päällikkö Mohamed Adam Jimale.

- Kahdenvälisen yhteistyön edistäminen Somalian kanssa on Suomelle tärkeää. Somalian liittovaltion turvallisuusviranomaisten vahvistaminen on keskeinen avain myös talouden ja siviilielämän normalisoitumiselle. Olemme sitoutuneet Somalian maahanmuuttohallinnon tukemiseksi Somalian maahanmuuttoviraston rakentamiseen, ministeri Mykkänen kertoo.

Kahdenvälisen yhteistyön lisäksi Suomi tukee Somaliaa kansainvälisen koordinoidun tuen kautta. Suomi osallistuu Somaliassa EU- ja YK-siviilikriisinhallintaoperaatioihin, EUCAP Somaliaan sekä UNSOM:iin.

Lisätietoja:

hallitusneuvos Eero Koskenniemi, p. 0295 488 616, [email protected]

Palaa sivun alkuun