Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Uusien kohteiden lisäämistä sisäministeriön liikkumis- ja oleskelurajoituksista annettuun asetukseen tarkastellaan

Sisäministeriö 30.9.2020 15.47
Uutinen

Sisäministeriö on asettanut hankkeen, jonka tarkoituksena on tarkastella uusien kohteiden lisäämistä sisäministeriön liikkumis- ja oleskelurajoituksista annettuun asetukseen. Asetukseen on esitetty lisättäväksi kohteita Jyväskylän vankilan, Keravan vankilan, Silvolan tekoaltaan ja Kalajoen sataman alueilta.

Poliisilain nojalla annettavalla sisäministeriön asetuksella voidaan rajoittaa liikkumista tai oleskelua kohteessa tai sen ympäristössä kohteesta aiheutuvan tai siihen kohdistuvan vaaran vuoksi. Rajoitusalueella liikkuminen ja oleskelu on kielletty ilman alueen toiminnanharjoittajan antamaa lupaa.  Rajoituksen rikkomisesta voidaan tuomita sakkoon. Voimassaolevassa asetuksessa liikkumista ja oleskelua on rajoitettu muun muassa lentopaikkojen, satamien, vankiloiden, muuntoasemien, voimalaitosten ja tehdasalueiden alueilla.

Rajoitusten tarkoituksena on turvata kohteessa tapahtuvaa toimintaa tai siellä olevaa omaisuutta tai suojata ulkopuolisia ja kohteessa oleskelevia ihmisiä. Liikkumis- ja oleskelurajoitusten alaiset kohteet ovat usein turvallisuudelle hyvin vaarallisia ja niillä liikkuminen edellyttää alueen perusteellista tuntemista. Asetuksessa edellytetään, että rajoituksen alainen kohde merkitään selkeästi ja tarvittaessa aidataan.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Anna Kivimäki, p. 0295 488 331, [email protected]

erityisasiantuntija Heidi Aliranta, p. 0295 488 367, [email protected]

Palaa sivun alkuun