Hyppää sisältöön

Vähemmistöasiain neuvottelukunta asetettu vuosille 2012-2015

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2012 10.41
Tiedote -

Valtioneuvosto asetti tänään torstaina 28.6. vähemmistöasiain neuvottelukunnan toimikaudeksi 1.7.2012-30.6.2015. Neuvottelukunta toimii vähemmistövaltuutetun apuna edistäen etnisen syrjinnän ehkäisyä, seurantaa ja valvontaa sekä viranomaisyhteistyötä.

Neuvottelukunnan tehtävänä on tehdä ehdotuksia ja antaa lausuntoja etnisen syrjimättömyyden valvonnan ja seurannan kehittämisestä ja ulkomaalaisten aseman ja oikeuksien turvaamisesta sekä kehittää viranomaisten ja järjestöjen yhteistyötä syrjimättömyyden valvontaan ja seurantaan ja syrjinnän ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet. Neuvottelukunnassa voi olla enintään 18 muuta jäsentä, joista kullakin on henkilökohtainen varajäsen.

Neuvottelukunnan jäsenet ovat: Maj Krogell-Haimi, ylitarkastaja, oikeusministeriö, Mikko Cortés Telléz, erikoissuunnittelija, opetus- ja kulttuuriministeriö, Peter Kariuki, ylitarkastaja, sisäasiainministeriö, Viveca Arrhenius, sosiaalineuvos, sosiaali- ja terveysministeriö, Susanna Siitonen, hallitusneuvos, työ- ja elinkeinoministeriö, Krista Oinonen, lainsäädäntösihteeri, ulkoasiainministeriö, Heikki Taskinen, johtaja, Maahanmuuttovirasto, Anu Wikman-Immonen, erityisasiantuntija, Suomen Kuntaliitto, Pirita Näkkäläjärvi, hallituksen jäsen, Samédiggi -Saamelaiskäräjät, Riitta Wärn, asiantuntija, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Anu-Tuija Lehto, lakimies, SAK ry, Dan Kantor, asiamies, Helsingin juutalainen seurakunta, Mikko Joronen, tutkimuspäällikkö, Ihmisoikeusliitto ry, Anas Hajjar, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Islamilainen Neuvosto, Haris Bedretdin, hallituksen jäsen, Suomen Islam-seurakunta-Finlandiya Islam Cemaati, Henna Huttu, puheenjohtaja, Suomen Romanifoorumi ry, Abdiaziz Godah, varapuheenjohtaja, Suomen Somaliliitto ry, Suomen Somaliliitto ry ja Petr Potchinchtchikov, toiminnanjohtaja, Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto FARO/SVYL ry.

Lisätietoja: lainsäädäntöjohtaja Marko Viitanen, 071 878 8280