Hyppää sisältöön

Mikko Kantokari nimitetty Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 22.10.2024 13.03
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen on nimittänyt Mikko Kantokarin Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajaksi. Johtajan virkaa haki määräajassa 13 henkilöä.

Virkaan nimitetty Mikko Kantokari on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän toimii tällä hetkellä Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen virkaa tekevänä johtajana. Aikaisemmin Kantokari on työskennellyt Uudenmaan ELY-keskuksessa yksikön päällikkönä, kehittämispäällikkönä ja ylitarkastajana.

Uudenmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen tehtäväalaan kuuluu ympäristönsuojeluun, alueiden käyttöön, rakentamisen ohjaukseen, kulttuuriympäristön hoitoon, luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja kestävään käyttöön sekä vesivarojen käyttöön ja hoitoon liittyviä tehtäviä. Lisäksi sen tehtävänä on valvoa yleistä etua ympäristö- ja vesiasioissa, tuottaa ja jakaa ympäristöä koskevaa tietoa sekä parantaa ympäristötietoutta, ehkäistä ja torjua ympäristövahinkoja ja -haittoja, huolehtia valtion vesitaloudellisista luvista ja yksityisoikeudellisista sopimuksista sekä huolehtia ympäristö-, vesihuolto- ja vesistötöiden toteuttamisesta.

Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajan virka on määräaikainen ajalle 1.11.2024–31.12.2025.

Lisätietoja

Ismo Tiainen
ylijohtaja
p. 0295 250 294
[email protected]