Hoppa till innehåll

Mikko Kantokari utnämnd till direktör för ansvarsområdet för miljö och naturresurser vid NTM-centralen i Nyland

miljöministeriet
Utgivningsdatum 22.10.2024 13.03
Pressmeddelande

Miljö- och klimatminister Kai Mykkänen har utnämnt Mikko Kantokari till direktör för ansvarsområdet för miljö och naturresurser vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland. Tjänsten som direktör söktes av 13 personer inom utsatt tid.

Mikko Kantokari är filosofie magister. För närvarande är han tillförordnad direktör för ansvarsområdet för miljö och naturresurser vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland. Tidigare har Kantokari arbetat som enhetschef, utvecklingschef och överinspektör vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland.

Ansvarsområdet miljö och naturresurser vid Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland sköter uppgifter som hänför sig till miljövård, områdesanvändning, styrning av byggandet, vård av kulturmiljön, bevarande och hållbart nyttjande av biologisk mångfald samt användning och vård av vattenresurser. I uppgifterna ingår dessutom att bevaka allmänt intresse i miljö- och vattenärenden, producera och distribuera miljöinformation och förbättra miljömedvetenheten, förebygga och bekämpa miljöskador och miljöolägenheter, sköta statens vattenrättsliga tillstånd och privaträttsliga avtal och sörja för genomförandet av miljö-, vattenförsörjnings- och vattendragsarbeten.

Tjänsten som direktör för ansvarsområdet miljö och naturresurser är tidsbunden för tiden 1.11.2024–31.12.2025.

Mer information

Ismo Tiainen
överdirektör
0295 250 294
[email protected]