Hyppää sisältöön

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa ilmastokomissaari Hoekstran 13.6.

ympäristöministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2024 11.48
Tiedote

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen tapaa Euroopan unionin ilmastokomissaarin Wopke Hoekstran torstaina 13.6. Helsingissä.

Kahdenvälisten keskustelujen aiheina ovat muun muassa EU:n 2040-ilmastotavoitteen asettaminen ja ohjauskeinot, biogeenisen hiilidioksidin talteenoton kannusteet, EU:n hiilenpoistojen sertifiointikehikko sekä LULUCF-sektorin tilanne.

Suomi tukee Euroopan komission esitystä 90 prosentin päästövähennystavoitteeksi vuodelle 2040. Samalla Suomi edellyttää ilmastopolitiikkaan mm. kustannustehokasta ja teknologianeutraalia sääntelyä. Ydinvoima ja tekniset nielut ovat keskeisessä roolissa Suomen vaikuttamisessa sekä tavoitteen saavuttamisessa.

”Teknisten nielujen mahdollisuudet on tunnistettava ja niiden käyttöönottoa edistettävä. Etenkin puupohjaisen hiilidioksidin talteenoton kautta voimme rakentaa Suomeen uudenlaisen teollisen ekosysteemin ja vähentää esimerkiksi meriliikenteen fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Tätä viestiä viemme nykyisen komissaarin lisäksi myös uudelle komissiolle ja sen työohjelmaan”, ministeri Mykkänen painottaa.

Lisätietoja

Lyydia Ylönen
ministeri Mykkäsen erityisavustaja
p. 050 476 1341
[email protected]

Puhtaan energian Suomi