Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri Teuvo Auran hallitus

Pääministeri Auran lausunto 14.5.1970

Toimitusministeriön kaltaisen hallituksen ei ole tarpeellista poliittisen hallituksen tavoin julkaista mitään erillistä hallitusohjelmaa, vaan ennemminkin käytännöntoimin osoittaa toimintansa päämäärät. Uuden hallituksen tarkoituksena onkin välittömästi käydä tuleviin tehtäviin. Keskeisimpiä näistä on valtion tulo- ja menoarvion laatiminen vuodelle 1971 syksyn eduskuntakäsittelyä varten. Niin tulo- ja menoarvio kuin muutkin syntyneen hallituksen tehtävät tähtäävät ensisijaisesti maan vakaan taloudellisen kasvun turvaamiseen. Tämä puolestaan luo edellytykset niihin lukuisiin uudistuksiin, joita eri poliittiset puolueet ovat syntyvältä hallitukselta edellyttäneet ja vaatineet.

Hallituksen ensimmäiset toimenpiteet ja toiminta yleensäkin luonevat mahdollisuudet hallituksen täydentämiseen myös nyt poisjääneitä ryhmittymiä edustovilla ministereillä mahdollisimman nopeasti.Tähän uskoen on hallitukseen varattu täydentämismahdollisuus mahdollisimman laajan taustan saamiseksi ja hallituksen työskentelyn mahdollistamiseksi nykyistä täysipainoisemmaksi ja tuloksellisemmaksi. Toimitusministeriön asettaminen on aina poikkeuksellinen toimenpide.

Hallitus omasta puolestaan toivoo, että se toimenpiteillään vaikuttaisi parlamentaarisen hallituksen mahdollisimman pikaiseen syntymiseen.

Sivun alkuun