Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Häkkänen Naton puolustusministerikokoukseen

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2024 14.57
Tiedote

Puolustusministeri Antti Häkkänen osallistuu 13.-14. kesäkuuta 2024 Naton puolustusministerikokoukseen liittokunnan päämajassa Brysselissä. Kokouksen aiheina ovat pelotteen ja puolustuksen vahvistaminen sekä Ukrainan tukeminen.

Puolustusministerikokous alkaa Venäjän hyökkäyssotaa ja Ukrainan tukemista käsittelevällä Nato-Ukraina-neuvoston (NATO-Ukraine Council) kokouksella. Neuvosto perustettiin Vilnan huippukokouksessa kesällä 2023 muun muassa edistämään poliittista vuoropuhelua sekä tukemaan Ukrainan Nato-jäsenyyspyrkimyksiä.

"Tukemme Ukrainalle ei horju. Suomi tukee Ukrainaa niin kauan kuin on tarve sen taistellessa vapautensa puolesta", toteaa puolustusministeri Antti Häkkänen.

Toisena päivänä jäsenmaiden puolustusministerit käsittelevät liittokunnan pelotteen ja puolustuksen vahvistamista sekä tapaavat ydinasepolitiikan suunnitteluryhmän (Nuclear Planning Group, NPG) kesken.

"Suomi on vahva turvallisuuden ja vakauden tuottaja. Olemme sitoutuneet liittokunnan yhteiseen taakanjakoon ja pidämme huolta, että Naton pelotetta ja puolustusta vahvistetaan edelleen vastaamaan muuttuneeseen turvallisuusympäristöön", ministeri Häkkänen sanoo.

Puolustusministerikokouksen yhteydessä järjestetään Ukrainan materiaalitukea koordinoivan ryhmän (Ukraine Defense Contact Group, UDCG) kokous. Ryhmä koostuu noin 50 maasta, jotka koordinoivat Yhdysvaltojen johdolla materiaalituen toimittamista Ukrainaan.

Lisäksi ministerillä on Brysselissä kahdenvälinen tapaaminen Puolan puolustusministerin kanssa.

Lisätietoa kokouksesta antaa erityisasiantuntija Samuli Puhakka, puh. +358 295 140 089 sekä viestintään liittyen erityisasiantuntija Emma Virkkunen, puh. +358 295 140 176.