Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media

Puolustusministeri Niinistö vierailee Libanonissa

Puolustusministeriö
13.1.2016 9.00
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö ja Viron puolustusministeri Hannes Hanso vierailevat Libanonissa 13.-15.1.2016. Ministerit tutustuvat Libanonin UNIFIL-operaatioon.

Suomalais-irlantilaisen pataljoonan suomalaiseen jääkärikomppaniaan on viime toukokuusta lähtien kuulunut virolainen jääkärijoukkue. Virolaisia työskentelee lisäksi pataljoonan ja operaation esikunnissa. Suomi on toiminut johtovaltiona suomalais-irlantilaisessa pataljoonassa marraskuusta 2013 lähtien ja jatkaa marraskuuhun 2016 asti. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan kokonaisvahvuus on noin viisisataa rauhanturvaajaa, joista suomalaisia on tällä hetkellä noin kolmesataa ja virolaisia noin neljäkymmentä.

Vierailun aikana ministeri Niinistö perehtyy Libanonin suomalaisen kriisinhallintajoukon (SKJL) toimintaan sekä tapaa operaation suomalaisia rauhanturvaajia. Ministerit vierailevat lisäksi UNIFIL-operaation esikunnassa.

UNIFIL-operaatio on Suomen suurin kriisinhallintaoperaatio. Suomalais-irlantilaisen pataljoonan tehtävänä on YK-johtoisessa UNIFIL-operaatiossa valvoa vastuualuettaan sinisen linjan tuntu massa, tukea Libanonin asevoimia ja muita paikallisviranomaisia sekä avustaa Libanonin väestöä.

Lisätietoja vierailuohjelmasta ja aikatauluista antaa puolustusministerin adjutantti Sami Jaakkola puh. +358 295 140102 sekä matkan viestintään liittyen erityisasiantuntija Kristian Vakkuri puh. +358 295 140123.

 
Sivun alkuun