Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Puolustusvoimat hankkii uusia maastokuorma-autoja

Puolustusministeriö 13.9.2019 13.45
Tiedote

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on 12.9.2019 valtuuttanut Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen hankkimaan maastokuorma-autoja Scania Suomi Oy:ltä ja Veho Oy Ab:ltä.

Maastokuorma-autojen hankinta on osa puolustusvoimien logistiikan kehittämisohjelmaa. Hankinnoilla varustetaan Maavoimien huollon joukkoja ja aselajien huoltoyksiköitä. Maastokuorma-autoja käytetään henkilöstön ja materiaalin kuljettamiseen sekä erilaisiin vetotehtäviin.

Hansel-puitesopimuksen mukaisesti toteutettavan hankinnan arvonlisäverollinen kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa. Ajoneuvojen lava- ja koukkulaitteiden päällerakennustyön, varustelun sekä alihankintojen työllistävä vaikutus kotimaassa on kaksitoista henkilötyövuotta. Hankinta käsittää yhteensä 54 kappaletta Scania 8x8- ja Mercedes-Benz 4x4 -ajoneuvoja ja ylläpitopalveluja. Hankinta sisältää lisähankintavarauksia. Materiaali toimitetaan puolustusvoimille vuosien 2020-2022 aikana.

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä hallitusneuvos Jouko Tuloisela, puh. 0295 140412. Maavoimien esikunnassa huollon tarkastaja eversti Mika Multanen ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksessa projektipäällikkö Timo Ranta, puh. 0299 800 (vaihde).

Palaa sivun alkuun