Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Suomi ja Saksa allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan puitejärjestelyn

Puolustusministeriö 29.6.2017 11.10
Tiedote

Suomen ja Saksan puolustusministerit allekirjoittivat tänään maiden kahdenvälistä puolustusyhteistyötä koskevan puitejärjestelyn (Framework Arrangement) Brysselissä.

Suomen ja Saksan kahdenvälisen puolustusyhteistyön kehittäminen perustuu jo käynnissä olevien hankkeiden edistämiseen ja uusien yhteistyömahdollisuuksien tunnistamiseen. Puitejärjestelyssä listatut yhteistyöalueet kattavat laaja-alaisesti puolustusyhteistyön kirjon, sisältäen poliittisen dialogin, suorituskykyjen kehittämisen, tiedonvaihdon, yhteistyön kansainvälisissä järjestöissä, tutkimuksen ja materiaaliyhteistyön. Puitejärjestely ei ole luonteeltaan oikeudellisesti sitova. Se korostaa osapuolten poliittisen tason sitoutumista yhteistyön tiivistämiseen.

Puitejärjestelyn lisäksi Suomi allekirjoitti 29.6. erillisen aiesopimuksen (Letter of Intent, LoI) osallistumisesta Saksan johtaman kehysvaltioryhmän (Framework Nation Concept, FNC) toimintaan. Kehysvaltioryhmän tavoitteena on kehittää monikansallisia eurooppalaisia suorituskykyjä sekä muodostaa joukkokokonaisuuksia esimerkiksi kriisinhallinnan tarpeisiin. Kehysvaltioyhteistyö on samalla vahva elementti Suomen ja Saksan välisessä puolustusyhteistyössä täydentäen jo olemassa olevaa yhteistyötä mm. operaatioissa, harjoitustoiminnassa sekä materiaaliyhteistyössä.

Lisätietoja aiheesta antaa puolustuspoliittisen yksikön johtaja Otto Saxén puh 0295 140314 ja ministerin Brysselin matkasta adjutantti Sami Jaakkola puh 0295 140102.

Palaa sivun alkuun