Hyppää sisältöön

Suomi osallistuu Ison-Britannian johtaman Joint Expeditionary Force (JEF) joukon toimintaan

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2017 13.59
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö allekirjoittaa Suomen osallistumista JEF-joukon toimintaan koskevan liittymisasiakirjan Suomen, Ruotsin ja Ison-Britannian puolustusministereiden tapaamisessa Tukholmassa 30.6.2017.

Ison-Britannian johtaman Joint Expeditionary Force (JEF) -joukon ympärille rakentuvan yhteistyön tavoitteena on tukea osallistuvien maiden sotilaallisten valmiuksien kehittämistä ja ylläpitämistä. Ison-Britannian johtaman joukon toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Alankomaat, Latvia, Liettua, Norja, Tanska ja Viro.

Suomen osallistuminen perustuu puolustusvoimien suorituskykyjen ja yhteistoimintakyvyn kehittämistarpeeseen. Lisäksi osallistuminen syventää Suomen ja Ison-Britannian sekä muiden toimintaan osallistuvien maiden kanssa tehtävää puolustusyhteistyötä. Ruotsi osallistu joukon toimintaan vastaavalla tavalla omista kansallisista lähtökohdistaan. Suomen ja Ruotsin osallistumista on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä. Suomen JEF-joukkoon osoittama kontribuutio tarkentuu osallistumista koskevan suunnittelun edetessä.

Suomen osallistumisesta Joint Expeditionary Force (JEF) joukon toimintaan on linjattu TP-UTVA:ssa.

Iso-Britannian puolustusministeriön lehdistötiedote löytyy osoitteesta http://www.defmin.fi/en/topical/press_releases

Lisätietoja aiheesta antaa puolustuspoliittisen yksikön johtaja Otto Saxén puh 0295 140314 ja ministerin Tukholman matkasta adjutantti Sami Jaakkola puh 0295 140102.