Hyppää sisältöön

Ulkoministeri Valtonen Lontooseen, Suomi ja Britannia allekirjoittavat julkilausuman strategisesta kumppanuudesta 20.5.2024

ulkoministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2024 7.59
Tiedote

Ulkoministeri Elina Valtonen vierailee Lontoossa 20.5.2024. Vierailun aikana ulkoministeri Valtonen tapaa Britannian ulkoministeri David Cameronin, ja ministerit allekirjoittavat tapaamisen yhteydessä julkilausuman Suomen ja Britannian strategisesta kumppanuudesta.

”Strateginen kumppanuus vahvistaa yhteisiin intresseihin ja arvoihin perustuvaa laaja-alaista yhteistyötä Suomen ja Britannian välillä. On tärkeää, että voimme turvallisuus- ja puolustusyhteistyön lisäksi tiivistää yhteistyötämme kattavasti myös muilla aloilla,” toteaa ulkoministeri Valtonen.

Britannia on Suomelle tärkeä ja läheinen kumppani. Strateginen kumppanuus Suomen ja Britannian välillä syventää ja edistää yhteistyötä monialaisesti eri sektoreilla, kuten globaali- ja multilateraaleissa kysymyksissä, taloudessa, muuttoliikeasioissa, turvallisuudessa ja puolustuksessa, energia-, ympäristö- ja ilmastoasioissa, tutkimuksessa ja koulutuksessa sekä tiede-, innovaatio- ja teknologiakysymyksissä.

Ulkoministerit keskustelevat tapaamisessaan kahdenvälisten kysymysten lisäksi mm. tuesta Ukrainalle, Venäjän hyökkäyssodan laajoista vaikutuksista Euroopan turvallisuudelle sekä Gazan tilanteesta.

Linkki julkilausumaan

Lisätietoja

  • Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 492
  • Aleksi Vakkuri, yksikönpäällikkö, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. +358 295 350 627
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]