Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

EU-ministerivaliokunnassa esillä epävirallinen päämieskokous

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.5.2019 11.42
Tiedote 266/2019

EU-ministerivaliokunta käsitteli kokouksessaan 27. toukokuuta epävirallista päämieskokousta, joka pidetään Brysselissä 28. toukokuuta. Kokouksessa keskustellaan Euroopan parlamentin vaalien tuloksesta ja käynnistetään keskustelut EU-instituutioiden johtajien nimitysprosessista.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskille on tarkoitus antaa kokouksessa mandaatti, jotta hän voi viedä nimitysten valmistelua eteenpäin ja käydä epävirallisia keskusteluja Euroopan parlamentin edustajien kanssa mahdollisista Euroopan komission puheenjohtajaehdokkaista. Lisäksi lähikuukausina on määrä valita Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja, unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja sekä Euroopan keskuspankin pääjohtaja.

EU-ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kantoja seuraaviin neuvostoihin:

  • Liikenne- ja televiestintäneuvosto 6.–7.6.
  • Oikeus- ja sisäasioiden neuvosto 6.–7.6.
  • Epävirallinen maatalousministerikokous 3.–4.6.

Liikenneneuvostossa tavoitteena on neuvoston yleisnäkemys asetusehdotuksesta sähköisistä kuljetustiedoista. Televiestintäneuvostossa hyväksytään neuvoston päätös EU:n kannasta maailman radioviestintäkonferenssissa. Oikeusministerien neuvostossa on esillä yksityisoikeuden alan ajankohtaisia lainsäädäntöneuvotteluja. Sisäministerien on puolestaan tarkoitus hyväksyä osittaiset yleisnäkemykset paluudirektiivin uudistamisesta ja EU:n sisäasioiden rahastoja koskevista asetusehdotuksista. Epävirallisen maatalousministerikokouksen aiheena on ”Tutkimus maataloudessa ja biotaloudessa – Synergioiden rakentaminen”.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Niina Nurkkala, p. 050 347 2661 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun