Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitus tarkensi linjaustaan ulkotilaisuuksien yleisömääristä 1.7. alkaen

opetus- ja kulttuuriministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.6.2020 12.35
Tiedote 406

Hallitus on tarkentanut linjaustaan suurten ulkotilaisuuksien järjestämisestä 1. heinäkuuta alkaen. Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on edelleen 500 henkilöä 31.7.2020 saakka. Sallittu yleisömäärä voidaan kuitenkin ylittää tietyin poikkeuksin.

Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä 1.7. lähtien.

Tämä edellyttää, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla kuten 1.6.2020 voimaan tulleissa rajoituksissa.

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille edellä tarkoitettujen täsmennysten toimeenpanemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Ulko- ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien linjataan viikolla 25. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilannekuvaan ja rajoitusten purkamisen vaikutuksiin.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330 182 ja johtaja Jaska Siikavirta, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 0295 163 394

 
Sivun alkuun