Hyppää sisältöön

Finanssitilitietoja koskeva automaattinen tietojenvaihto mahdollisesti laajenemassa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 13.7.2018 11.34
Uutinen

Suomi voisi saada tietoja eräiden maiden pankeissa sekä rahoitus- ja vakuutuslaitoksissa olevista suomalaisten tuloista ja varoista jo vuodelta 2017, jos osapuolet antavat suostumuksensa tietojenvaihtoon.

Eräät EU:n ulkopuoliset maat eivät ehtineet mukaan ensimmäiseen vaiheeseen OECD:n luoman finanssitilitietojen vaihtamista koskevan raportointistandardin (Common Reporting Standard – CRS) soveltamisessa, koska niiden lainsäädäntö ei vielä silloin ollut ajan tasalla. OECD:n sopimus kuitenkin sallii finanssitilitietojen vaihtamisen jo vuodelta 2017, jos osapuolet ilmoittavat suostuvansa tähän. 

Suomi on 13.7. tasavallan presidentin istunnossa omalta osaltaan päättänyt antaa ilmoituksen suostumuksestaan tällaiseen finanssitilitietojen vaihtamiseen. 

Mahdollisia Suomen osapuolia voisivat olla muun muassa Bahama, Hongkong, Macao, Qatar ja Panama, jos ne antaisivat vastaavat ilmoitukset. Suomi voisi tällöin saada tietoja näiden maiden pankeissa sekä rahoitus- ja vakuutuslaitoksissa olevista suomalaisten tuloista ja varoista jo vuodelta 2017.

Päätös ilmoituksen antamisesta

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Anders Colliander puh. 02955 30289, anders.colliander(at)vm.fi
 

Sivun alkuun