Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Suomen ehdokkaat alueiden komiteaan nimetty

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 8.1.2015 13.34
Tiedote

Hallitus nimesi 8.1.2014 Suomen ehdokkaat Euroopan unionin alueiden komiteaan. Alueiden komiteassa on 350 jäsentä, Suomella edustajia on yhdeksän, joista yksi on aina Ahvenanmaalta.

Alueiden komitea on Euroopan unionin paikallis- ja alueyhteisöjä edustava neuvoa antava toimielin. Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission on kuultava alueiden komiteaa ennen paikallis- ja aluehallinnon toimialaan vaikuttavan lainsäädännön tai muiden päätösten tekemistä.

Suomen ehdokkaat alueiden komitean varsinaisiksi jäseniksi ovat Pauliina Haijanen (Laitila), Markku Markkula (Espoo), Anne Karjalainen (Kerava), Antti Liikkanen (Rovaniemi), Ossi Martikainen (Lapinlahti), Satu Tietari (Säkylä), Ilpo Haalisto (Nousiainen), Sirpa Hertell (Espoo) sekä Gun-Mari Lindholm (Maarianhamina).

Varajäseniksi ehdolla ovat Hannele Luukkainen (Helsinki), Antero Saksala (Pirkkala), Matias Mäkynen (Vaasa), Sanna Parkkinen (Liperi), Katri Kulmuni (Tornio), Tiina Elovaara (Tampere), Veikko Kumpumäki (Kemi), Patrik Karlsson (Vantaa) sekä Wille Valve (Maarianhamina).

Suomalaiset jäsenehdokkaat alueiden komiteaan valitsee valtioneuvosto, lopullisen päätöksen alueiden komitean jäsenistä tekee neuvosto.  Jäsenten valinnassa noudatetaan muun muassa alueellista ja poliittista edustavuutta sekä lakia naisten ja miesten tasa-arvostaSuomalaisten ehdokkaiden valinta on tehty yhteistyössä Suomen kuntaliiton kanssa.

Alueiden komitean toimikausi on viisi vuotta.

www.cor.europa.eu/fi/

Lisätiedot: hallitusneuvos Tuula Manelius, TEM, p.  029 506 4909

 
Sivun alkuun