Hyppää sisältöön

Itsehallittavan identiteetin luottamusverkostoon myönnetyn valtionavustuksen määräaikaa jatketaan

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 16.10.2024 11.59
Uutinen
Kuva maksuterminaalista ja lähimaksutapahtumasta

Valtiovarainministeriö jatkaa Findynet Osuuskunnalle myönnettyä kolmen miljoonan euron valtionavustusta vuoden 2026 loppuun. Osuuskunnalle ei myönnetä lisää valtionavustusta vaan vuosille 2022-2024 myönnetyn avustuksen määräaikaa jatketaan.

Findynet Osuuskunta on kehittänyt yhteistä ja turvallista vahvistetun datan verkkoa eli niin sanottua luottamusverkostoa, jonka avulla voidaan varmistaa tietojen oikeellisuus sähköisessä asioinnissa. Työn laajempana tavoitteena on luoda pohja suomalaiselle itsehallittavan identiteetin verkon toiminnalle, joka olisi yhteensopiva rajat ylittävää sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja sääntelevän EU:n uudistetun eIDAS-asetuksen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että ratkaisut voisivat toimia tulevaisuudessa myös eurooppalaisessa lompakkosovelluksessa.

Tähän mennessä Findynet Osuuskunta on ehtinyt jo toteuttaa testiverkoston sekä useita digitaalisiin todisteisiin liittyviä kokeiluja. Valtionavustuksen jatkoajalla varmistetaan, että osuuskunta saa myös itsehallittavan identiteetin luottamusverkon kokeiluympäristön valmiiksi. 

Findynet Osuuskunta on voittoa tavoittelematon yhteistyöorganisaatio, joka yhdistää julkisen ja yksityisen sektorin toimijat kehittämään ja ylläpitämään yleiskäyttöistä luottamusverkostoa. Osuuskunnan jäseniä ovat Finanssiala, Kela, Nixu, Nordea Pankki, OP Ryhmä, Posti, Teknologiateollisuus ja Tietoevry.

Lisätietoja: 
Erityisasiantuntija Teemu Kääriäinen, puh. 0295 530 138, teemu.kaariainen(at)gov.fi