Hyppää sisältöön

Suomen ja Italian puolustusministeriöt allekirjoittivat puitesopimuksen Cosmo-Skymed-satelliittikuvantamisjärjestelmään liittyvästä yhteistyöstä

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 25.7.2017 15.00
Tiedote

Suomen ja Italian puolustusministeriöt allekirjoittivat puitesopimuksen Cosmo-Skymed Second Generation satelliittikuvantamisjärjestelmään liittyvän yhteistyön käynnistämisestä. Sopimuksen allekirjoittivat kansliapäällikkö Jukka Juusti ja Italian puolustusministeriön apulaispuolustusministeri kenraali Carlo Magrassi.

Allekirjoitetulla sopimuksella sovitaan Cosmo-Skymed Second Generation satelliittikuvantamisjärjestelmän käyttämisen suuntaviivoista ja projektin edistämisestä. Yhteistyöllä pyritään myös edistämään Suomen ja Italian puolustushallintojen välistä puolustusmateriaalialan yhteistyötä.

Maiden puolustushallinnot ovat jo tehneet yhteistyötä vastaavan kuvantamisjärjestelmän ensimmäisen sukupolven versiolla ja nyt tehdyllä sopimuksella pyritään tekemään tarvittavat järjestelyt uuden ja päivitetyn järjestelmän käyttämiseksi. Tarkemmista teknisistä ja kaupallisista seikoista tullaan tekemään erillisiä projektisopimuksia.

Lisätietoa asiasta antaa puolustusministeriössä hallitussihteeri Tuomas Venho, puh. +358 295 140414.