Valtuuskunnan asettaminen UM/2019/145

« Tasavallan presidentin esittely 6.9.2019 11.00

Ulkoministeriö

Valtuuskunnan asettaminen Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen 74. istuntokaudelle

Ministeri

Maria Ohisalo

Esittelijä

Lähetystöneuvos Sari Annika Rautio, p. 029 5351534

Asia

Valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö. Valtuuskunnan varapuheenjohtajia ovat ulkoministeri Pekka Haavisto, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, suurlähettiläs Jukka Salovaara Suomen pysyvästä edustustosta Yhdistyneissä kansakunnissa ja kansliapäällikkö Jukka Siukosaari Tasavallan presidentin kansliasta. Valtuuskunnan jäseniä ovat alivaltiosihteeri Elina Kalkku ulkoministeriöstä, alivaltiosihteeri Kai Sauer ulkoministeriöstä, osastopäällikkö Satu Santala ulkoministeriöstä ja osastopäällikkö Mikko Kinnunen ulkoministeriöstä.

Esitys

Tasavallan Presidentti asettaa valtuuskunnan Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen 74. istuntokaudelle 17.9.2019-14.9.2020 ja oikeuttaa ulkoministeriön määräämään valtuuskunnalle tarvittavat asiantuntijat

Päätös

Tasavallan Presidentti hyväksyi esityksen

Liitteet

  1. muistio

Päätökset ja niiden liitteet julkaistaan istuntojen jälkeen. Verkkosivustoilla julkaistavat aineistot eivät ole virallisia asiakirjoja.