Ministerityöryhmät VNK/2024/66

« Valtioneuvoston yleisistunto 5.7.2024 11.15

Valtioneuvoston kanslia

Muutoksia ministerityöryhmien kokoonpanoissa

Ministeri

Petteri Orpo

Esittelijä

Osastopäällikkö Päivi Paasikoski, p. +358 295 160 136

Asia

Tasavallan presidentti on myöntänyt eron opetusministeri Anna-Maja Henrikssonille ja nimittänyt eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi Joakim Strandin sekä siirtänyt ja määrännyt uudeksi opetusministeriksi Anders Adlercreutzin.

Valtioneuvosto määrää ministeri Adlercreutzin lasten, nuorten ja perheiden ministerityöryhmän puheenjohtajaksi. Valtioneuvosto myöntää ministeri Adlercreutzille eron kestävän hyvinvointiyhteiskunnan ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Sandra Bergqvistin. Valtionneuvosto myöntää ministeri Adlercreutzille eron puhtaan energian, ympäristön ja huoltovarmuuden ministerityöryhmän sekä yhteiskunnan uudistamisen ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Strandin. Valtioneuvosto myöntää ministeri Bergqvistille eron työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Strandin.

Muutosten jälkeen näiden ministerityöryhmien kokoonpanot ovat seuraavat:

Kestävän hyvinvointiyhteiskunnan ministerityöryhmä

Työryhmän puheenjohtaja on sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ja varapuheenjohtaja kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Työryhmän muut jäsenet ovat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen, sisäministeri Mari Rantanen ja liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin.

Puhtaan energian, ympäristön ja huoltovarmuuden ministerityöryhmä

Työryhmän puheenjohtaja on ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen ja varapuheenjohtaja maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah.

Työryhmän muut jäsenet ovat liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne, elinkeinoministeri Wille Rydman, työministeri Arto Satonen ja eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand.

Lasten, nuorten ja perheiden ministerityöryhmä

Työryhmän puheenjohtaja on opetusministeri Anders Adlercreutz ja varapuheenjohtaja sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Työryhmän muut jäsenet ovat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso, tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala ja oikeusministeri Leena Meri.

Yhteiskunnan uudistamisen ministerityöryhmä

Työryhmän puheenjohtaja on liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne ja varapuheenjohtaja kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen.

Työryhmän muut jäsenet ovat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimii hallituskauden kaksi ensimmäistä vuotta liikenne- ja viestintäministeri ja kaksi jälkimmäistä vuotta kunta- ja alueministeri.

Työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmä

Työryhmän puheenjohtaja on työministeri Arto Satonen ja varapuheenjohtaja on elinkeinoministeri Wille Rydman

Työryhmän muut jäsenet ovat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen, valtiovarainministeri Riikka Purra, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Esitys

Valtioneuvosto myöntää Anna-Maja Henrikssonille eron lasten, nuorten ja perheiden ministerityöryhmän puheenjohtajuudesta ja määrää hänen tilalleen puheenjohtajaksi opetusministeri Anders Adlercreutzin.

Valtioneuvosto myöntää ministeri Adlercreutzille eron kestävän hyvinvointiyhteiskunnan ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Sandra Bergqvistin. Valtioneuvosto myöntää ministeri Adlercreutzille eron puhtaan energian, ympäristön ja huoltovarmuuden ministerityöryhmän sekä yhteiskunnan uudistamisen ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Joakim Strandin. Valtioneuvosto myöntää ministeri Bergqvistille eron työllisyyden ja yrittäjyyden ministerityöryhmän jäsenyydestä ja määrää hänen tilalleen ministeri Strandin.

Päätös

Valtioneuvosto hyväksyi esityksen.

Päätökset ja niiden liitteet julkaistaan istuntojen jälkeen. Verkkosivustoilla julkaistavat aineistot eivät ole virallisia asiakirjoja.