Hyppää sisältöön

Pääministeri Sipilä tapasi paavin muiden EU-johtajien kanssa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 24.3.2017 23.45
Tiedote 129/2017

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Roomassa lauantaina 25. maaliskuuta Rooman sopimusten allekirjoituksen 60-vuotisjuhlallisuuksiin. EU:n 27 valtion ja hallitusten päämiestä ja EU:n toimielinten edustajat allekirjoittavat juhlallisuuksien yhteydessä yhteisen julistuksen EU:n tulevaisuudesta. Pääministeri tapasi tilaisuuden alla perjantaina paavi Franciscuksen Vatikaanissa muiden EU-johtajien kanssa.

Paavi Franciscus korosti puheessaan EU-johtajille historiallista pohjaa, jolle Euroopan unioni on aikanaan rakennettu. Hän rohkaisi johtajia luottamaan Euroopan tulevaisuuteen.  

Pääministeri Sipilä isännöi perjantaina myös suomalais-italialaista yritystilaisuutta. Paikalla oli edustettuna useita Suomessa toimivia italialaisyrityksiä sekä suomalaisyrityksistä Nokia, Comptel, Wärtsilä ja Kalmar/Cargotec. Tavoitteena on tehostaa maiden kauppa- ja teollisuuspoliittista yhteydenpitoa.

Pääministeri pitää myönteisenä Euroopan ja Suomen taloudellisen tilanteen parantumista. Hän kertoi hallituksen tekemistä toimista kasvun ja työllisyyden edistämiseksi. Pääministeri korosti myös Suomen ja Italian vahvaa yhteistyötä yrityssektorilla. Suomalaiset yritykset ovat investoineet vahvasti Italiaan ja päinvastoin. Tätä kehitystä on tärkeä edelleen edistää.

Suomen Rooman-instituutissa Villa Lantessa pidettiin perjantai-iltana Suomi 100 -juhlavastaanotto, johon osallistui toista sataa vierasta. Tilaisuuteen osallistuivat myös Viron pääministeri Jüri Ratas ja Italian ulkoministeri Angelino Alfano, joiden kanssa pääministeri Sipilä keskusteli ajankohtaisista EU-asioista ja Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta. Tilaisuudessa juhlapuheen pitänyt pääministeri Sipilä korosti Suomen ja Italian perinteikästä ja hyvää yhteistyötä.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833 ja viestintäpäällikkö Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279, valtioneuvoston kanslia

Lisää aiheesta
Rooman sopimusten 60-vuotisjuhla
Rooman sopimukset täyttävät 60 vuotta
Rooman julistus EU-ministerivaliokunnassa (22.3.)
Pääministeri Sipilä Roomaan (21.3.)

Kuva- ja videomateriaalia median käyttöön
EU:n uutishuone
Valtioneuvoston Flickr 

Sivun alkuun