Hyppää sisältöön

Ministeri Vehviläinen tapasi Tunisian kuntaministerin

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 9.6.2017 14.00
Uutinen
Riadh Mouakhar ja Anu Vehviläinen

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen tapasi Suomessa vierailleen Tunisian kunta- ja ympäristöministeri Riadh Mouakharin. Mouakhar oli erityisen kiinnostunut Suomen vaalijärjestelmästä sekä laajasti hallintoa ja toimintatapoja muuttavasta maakuntauudistuksesta.

Kuntien tehtäväkentän muutos ja henkilöstöä koskevien uudistusten menettelyperiaatteet ovat molemmille maille ajankohtaisia kokonaisuuksia. Keskustelussa löytyikin runsaasti yhteisiä piirteitä.

Vehviläinen kertoi kevään kunnallisvaaleista ja tulevien maakuntavaalien valmistelutilanteesta. Maakuntauudistuksesta esiteltiin tavoitteiden lisäksi työnjako eri hallinnon tasojen välillä sekä rahoituksen ja henkilöstösiirtojen periaatteet.  

Mouakhar kertoi Tunisiassa hallinnon uudistusten olevan myös käynnissä. Uusi perustuslaki saatiin 2014. Nyt pyritään vahvistamaan kunnallishallintoa lakien ja henkilösiirtojen kautta. Tunisiassa naisten asemaan on kiinnitetty erityistä huomiota ja naiskiintiöitä koskeva lainsäädäntö on jopa Suomea tiukempaa esimerkiksi vaalien ehdokasasettelussa. Naisten osuus lukioissa ja yliopistoissa on noussut selväksi enemmistöksi.


­Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Markku Mölläri, puh. 029 5530 281, markku.mollari(at)vm.fi

Anu Vehviläinen Kunta-asiat