Hyppää sisältöön

YK:n henkilöstöjohtajat ensi kertaa koolla Suomessa

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2016 14.30 | Julkaistu suomeksi 2.12.2016 klo 11.10
Tiedote

Tiedote 225/2016
1.12.2016

Ulkoasiainministeriö järjestää yhteistyössä YK:n väestörahaston (UNFPA) kanssa 8.–9.12.2016 Helsingissä kansainvälisen henkilöstöhallinnon tapahtuman, joka kokoaa Säätytalolle yli 200 YK:n, EU:n ja rahoituslaitosten edustajaa. Career Development Roundtable (CDR) -kehittämispäivät ovat alan suurin vuotuinen tapahtuma. Suomessa se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Tapaamisen isännöinti on Suomelle arvokas mahdollisuus luoda kontakteja ja tukea myös omien kansalaistensa rekrytoitumista kansainvälisiin järjestöihin. Korkein suomalainen nainen YK-järjestelmässä, YK:n apulaispääsihteeri ja UNFPAn varapääjohtaja Laura Londén, on yksi seminaarin pääpuhujista. Osanottajiin kuuluu myös Suomelle tärkeän YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin henkilöstöjohtaja Fiona Bourdin-Farrell. Suomi on UN Womenin suurimpia tukijoita.

Henkilöstöjohtajien kahden päivän ohjelma koostuu pääistunnosta ja työpajoista, jotka käsittelevät monipuolisesti kansainvälisiä uria ja rekrytoitumista kansainvälisiin järjestöihin sekä johtamista ja työhyvinvoinnin edistämistä muuttuvassa maailmassa. Teemana on tulevaisuuden työpaikka otsikolla Workplace of the Future: Positive Leadership, Inclusiveness and Quest for Well-being.

Osa järjestöistä on läsnä myös tilaisuutta edeltävässä, Contact Forum Finlandin 7.12. järjestämässä rekrytointitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Akateemisille työnhakijoille suunnatuille messuille odotetaan yli 5000 kävijää. Ulkoministeriö on yksi messujen yhteistyökumppaneista.

CDR on järjestöjen sisäinen tilaisuus, mutta sen yhteydessä toimittajilla on mahdollisuus haastatella YK-johtajia liittyen esimerkiksi kansainvälisen uran vaatimuksiin ja suomalaisten vahvuuksiin maailmanjärjestössä. Ulkoministeriön osalta kysymyksiin vastaa kansainvälisistä rekrytoinneista vastaava johtava asiantuntija Kirsti Westphalen.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt (Fiona Bourdin-Farrell, Laura Londén) viimeistään 5.12. klo 16 miel. sähköpostitse: vastuuvirkamies Katharina Bäckman, puh. 0295 351 482.

Kirsti Westphalen, puh. 0295 352 029, ulkoministeriön YK:n kehityskysymysten yksikön päällikkö Johanna Karanko, puh. 0295 350 712.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

CDR-tapahtuman verkkosivut: http://careerdevelopmentroundtable.org/
twitter: @OfficialCDR2016
Contact Forum -rekrytointimessut: http://contactforum.fi/