Hyppää sisältöön

Suomen ja Ruotsin pääministerit tapaavat Harpsundissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 23.8.2023 15.00
Tiedote
Kuvassa vierekkäin pääministeri Petteri Orpo ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson.

Pääministeri Petteri Orpo matkustaa Ruotsiin perjantaina 25.8. pääministeri Ulf Kristerssonin kutsusta. Kyseessä on pääministeri Orpon ensimmäinen vierailu Ruotsissa.

Perinteisesti Suomen pääministeri on vieraillut pian hallituksen nimityksen jälkeen sekä Tallinnassa että Tukholmassa. Orpo ja Kristersson ovat tavanneet tänä kesänä jo aikaisemmin Pohjoismaiden pääministerien kokouksessa Islannissa ja Eurooppa-neuvoston kokouksessa Brysselissä.

Tapaaminen järjestetään Ruotsin pääministerin kesäasunnolla Harpsundissa. Pääministerien keskusteluissa esille odotetaan nousevan mm. Ukrainan tukeminen, Suomen ja Ruotsin suhteet, puolustusyhteistyö, yleinen turvallisuustilanne, vihreä siirtymä ja kilpailukyky, ajankohtaiset EU-asiat sekä muut kansainväliset kysymykset.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768, diplomaattiavustaja Marja Koskela p. 0295 16001, valtioneuvoston kanslia ja lehdistöneuvos Elna Nykänen Andersson, p. +46 708 439 997, Suomen Tukholman suurlähetystö.