Hyppää sisältöön

Kansliapäälliköt: Hyvinvointialueiden uudistamista on jatkettava kunnianhimoisesti alueilla ja valtakunnallisesti

sisäministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 23.11.2023 15.29
Tiedote

Valtiovarainministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja sisäministeriö haluavat tukea hyvinvointialueiden päättäjiä ja rohkaista heitä jatkamaan aloitettua uudistustyötä nyt, jotta hyvinvointialueille asetetut tavoitteet voidaan saavuttaa.

Ministeriöt toimittivat aluevaltuustojen puheenjohtajille, aluehallitusten puheenjohtajille sekä hyvinvointialueiden, HUS-yhtymän ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon johtajille kirjeen, jolla kannustetaan alueita ennakkoluulottomaan tietoon perustuvaan palvelujen sisältöjen ja palvelurakenteen uudistamiseen. Kirjeen ovat allekirjoittaneet valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi ja sisäministeriön kansliapäällikön Kirsi Pimiän sijaisena osastopäällikkö Jukka Aalto.

Kansliapäälliköt toteavat, että uudistuminen on välttämätöntä, jotta väestön riittävät hoito-, hoiva- ja pelastuspalvelut sekä muut palvelut voidaan turvata työvoiman saatavuuden ja julkisen talouden heikentyneessä tilanteessa. Hyvinvointialueiden johtajat ja päättäjät ovat avainasemassa alueiden nopeassa ja kunnianhimoisessa uudistamisessa, ja he tarvitsevat valtion tuen työlleen. Valtioneuvostossa on työn alla useita uudistuksia, joilla hyvinvointialueiden onnistumista voidaan tukea. 

Lisätiedot:
valtiovarainministeriön valtiosihteeri kansliapäällikkönä Juha Majanen, p. 029 553 0247
sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Veli-Mikko Niemi, p. 029 516 3425
sisäministeriön osastopäällikkö Jukka Aalto, p. 029 548 8510