Hyppää sisältöön

STM avaa valtionavustushaun erityisesti tukemaan mielenterveyttä ja työkykyä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.9.2024 13.59
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö avaa Suomen kestävän kasvun ohjelman viidennen valtionavustushaun. Haku kohdistuu mielenterveyden ja työkyvyn tuen ratkaisuihin sekä hoitoonpääsyä koskevien tietojen pilotointiin.

Haku kohdentuu kahteen erilliseen kokonaisuuteen, jotka liittyvät nuorten mielenterveyden tukeen työelämässä sekä ohjatun omahoidon koulutukseen. Lisäksi valtionavustusta myönnetään hoitoonpääsyä koskevien tietojen seurannan pilotointiin Kanta-palvelujen avulla (Kanta-pilotti). 

Valtionavustuksina on jaettavissa yhteensä noin 6 miljoonaa euroa siten, että Kanta-pilotille on haettavissa 0,5 miljoonaa euroa ja mielenterveyden ja työkyvyn tuen osioon 5,4 miljoonaa euroa. 
Avustuksen hakijoita voivat olla hyvinvointialueet, HUS-yhtymä, kunnat, kuntayhtymät ja yleishyödylliset yhteisöt. Hakuaika alkaa 4. syyskuuta ja päättyy 4. lokakuuta. Myönnettävä avustus on käytettävissä vuoden 2025 loppuun ilman omarahoitusosuutta. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt valtionavustusta Suomen kestävän kasvun ohjelman kautta vuosina 2023–2025 toteutettaville sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämishankkeille hyvinvointialueilla.

Suomen kestävän kasvun ohjelmaa rahoitetaan EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU). Ohjelman rahoituksella puretaan koronapandemian aiheuttamaa sosiaali- ja terveydenhuollon hoito-, kuntoutus- ja palveluvelkaa sekä nopeutetaan hoitoon pääsyä pysyvästi koko maassa. 

Lisätiedot:

Hankepäällikkö Kirsi Paasovaara, p. 0295 163 012, [email protected] 
Asiantuntija Heli Parikka, p. 0295 163 165, [email protected] 
Projektisihteeri Sanna Hämäläinen, p. 0295 163 523, [email protected]