Hyppää sisältöön

Suomi liikkeelle -ohjelman pyöreän pöydän aiheena liikunta-alan yritykset liikkeen lisääjinä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2024 16.42
Uutinen
Liikunta-alan yrittäjät ja ministeri Bergqvist keskustelemassa pöydän ääressä Smolnassa.

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist tapasi torstaina 6.syyskuuta liikunta-alan yritysten ja erilaisten etujärjestöjen edustajia pyöreän pöydän tilaisuudessa, jonka aiheena oli Suomi liikkeelle -ohjelma ja liikunta-alan yritykset liikkumisen lisääjinä. Tilaisuuden tavoitteena oli keskustella, miten tunnistetaan yhä selkeämmin ja paremmin liikunta-alan yrittäjien mahdollisuudet toimia osana palvelutuotantoa.

Pyöreän pöydän keskustelun teemoina olivat liikunta-alan yritysten rooli liikkumisen lisääjinä Suomessa ja miten liikunta-alan yritykset voisivat olla mukana Suomi liikkeelle -ohjelmassa, jonka tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä.

”Yrityssektorilla on julkisten palveluiden ja kolmannen sektorin toimijoiden lisäksi tärkeä rooli suomalaisten liikuttamisessa. Vuonna 2022 julkaistun tutkimuksen mukaan liikunta-alan yritysten palveluissa liikkui noin kolmannes aikuisista”, totesi ministeri Bergqvist avauspuheenvuorossaan. 

Keskusteluissa nousi esille, että jatkossa on varmistettava, että liikunta-alan yritykset ovat myös mukana suomalaisten liikunnan ja liikkumisen edistämisen toimenpiteiden suunnittelussa ja toimeenpanossa. Liikuntaneuvonnan osalta pyöreän pöydän keskustelut saavat jatkoa syksyllä Liikkuvan aikuisen koordinoimassa Liikuntaneuvonnan tulevaisuustyössä.

Ministeri Bergqvist totesi, että on tärkeä saada tuoretta tietoa yritystoiminnan ekosysteemistä ja sen taloudellisesta merkityksestä. Ministeri tulee selvittämään mahdollisuutta uusia vuonna 2014 tehty Liikuntaliiketoiminnan ekosysteemin muutokset -selvitys. Sen pohjalta voidaan esittää toimenpide-ehdotuksia ja etsiä niihin ratkaisuja.


Lisätietoja: erityisavustaja Silja Borgarsdóttir Sandelin, p. 029 5160 152

Pääministeri Petteri Orpon hallituksen Suomi liikkeelle -ohjelman tavoitteena on kääntää liikkuminen kasvuun jokaisessa ikäryhmässä. Poikkihallinnollista, valtioneuvostotasoista ohjelmaa koordinoi opetus- ja kulttuuriministeriö. www.suomiliikkeelle.fi 
 

Liikunta Suomi liikkeelle -ohjelma