Hyppää sisältöön

Ministeri Rydman iloitsee Helsingin telakan omistajanvaihdoksesta

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 3.11.2023 15.00
Tiedote
Elinkeinoministeri Wille Rydman
Elinkeinoministeri Wille Rydman

Elinkeinoministeri Wille Rydman on tyytyväinen, että omistajanvaihdos kanadalaisen uuden omistajan Davie Shipbuilding ja entisen omistajan, venäläistaustaisen Algador Holdings –yhtiön, välillä on saatu päätökseen.

Elinkeinoministeri osallistui omistajavaihdokseen neuvottelemalla Quebecin elinkeinoministeri Pierre Fitzgibbonin kanssa. Quebecin provinssi rahoitti omistajavaihdosta merkittävällä panostuksella.

”Vakuutuin, että uuden omistajan myötä telakan ja koko Suomen meriteollisuuden tulevaisuus on valoisampi. Davie on hyväksytty osaksi Kanadan kansallista laivanrakennusstrategiaa, jonka puitteissa sen on tarkoitus rakentaa valtiolle mm. seitsemän jäänmurtajaa. On myös erittäin myönteistä, että omistajavaihdos tapahtui Suomen valtion kannalta markkinaehtoisesti”, Rydman sanoo.

”On hienoa, että Helsingin telakan toiminta jatkuu ja kotikaupunkini elinkeinorakenne pysyy mahdollisimman leveänä. Telakalla on pitkä historia ja maailman parasta osaamista erityisesti jäänmurtajissa ja muissa jäissäkulkevissa aluksissa”, Rydman toteaa. 

Davie Shipbuildig on erikoistunut raskaisiin jäänmurtajiin. Se rakentaa myös risteilijöitä ja viranomaisaluksia. 

Lisätiedot: 
elinkeinoministerin erityisavustaja Lassi Noponen, 050 407 6033