Hyppää sisältöön

Toimenpideohjelma Ukrainasta paenneiden auttamiseksi on julkaistu nyt myös englanniksi

Julkaisuajankohta 30.8.2024 13.54
Uutinen

Hallituksen kesäkuussa julkaisema toimenpideohjelma sisältää 30 toimenpidettä, joilla tuetaan ukrainalaisten työllistymistä. Lisäksi lisätään omankielistä viestintää ja tuetaan ukrainalaisten kuntiin siirtymistä. Toimenpideohjelma on saatavilla nyt myös englanniksi esimerkiksi EU-tason vertailua ja muuta tutkimustoimintaa varten.

Ukrainalaisten työllistymistä nopeutetaan muun muassa työllisyyspalveluiden ja työnantajien yhteistyöllä, urapalveluilla sekä kieli- ja kotoutumiskoulutuksilla. Ukrainalaiset saavat jatkossa yhä enemmän tietoa työnhausta ja työelämästä omalla kielellään esimerkiksi vastaanottokeskuksissa, TE-toimistoissa ja muissa ukrainalaisten käyttämissä palvelupisteissä.

Ukrainalaisten siirtymistä vastaanottokeskuksista kuntiin tuetaan. Työ- ja elinkeinoministeriön Kuntiin ohjaamisen toimintaohjelma (AMIF) on avannut elokuussa osana toimenpideohjelmaa toteutettavan valtionavustushaun, jonka tavoitteena on tukea kuntiin siirtymistä sekä kuntia ja hyvinvointialueita kotoutumista ja työllistymistä edistävien palveluiden järjestämisessä ja kehittämisessä. 

Toimenpideohjelma toteutetaan vuosien 2024–2027 aikana. Ohjelman on valmistellut työ- ja elinkeinoministeriön asettama virkamiestyöryhmä. 

Lisätietoa: 
Toimenpideohjelma Ukrainasta paenneiden auttamiseksi vuosille 2024–2027 (suomeksi)
Toimenpideohjelma Ukrainasta paenneiden auttamiseksi vuosille 2024–2027 (englanniksi)