Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Hallitus etätöihin varotoimena mahdollisen korona-altistuksen takia

Valtioneuvoston viestintäosasto 7.5.2020 14.19
Tiedote 321

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sekä työministeri Tuula Haatainen ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle tiistaina 5.5. ja siirtyvät tästä syystä omaehtoiseen karanteniin.

He ovat olleet samassa tilassa henkilön kanssa, jolla epäillään koronavirustartuntaa. Henkilö on tänään testattu ja testin tulos saadaan kahden päivän sisällä.  

Valtioneuvosto on eilen keskiviikkona 6.5. ollut koolla neuvottelussa Säätytalossa, jossa paikalla ovat olleet myös ministerit Pekonen ja Haatainen. Neuvottelut on järjestetty eri tiloissa etäyhteydellä toisiinsa, mutta neuvotteluiden ulkopuolella on ollut yksittäisiä kohtaamisia ministereiden välillä. Tämän vuoksi pääministeri on tehnyt päätöksen, että varotoimena kaikki ministerit siirtyvät etätöihin toistaiseksi ainakin kuluvan viikon loppuun asti. Valtioneuvosto jatkaa työskentelyään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Eduskunta on informoitu tilanteesta.

Lisätietoja: valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Ahti Kurvinen, p. 0295 160100, viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 5364821

Nykyinen hallitus hallitus
Palaa sivun alkuun