Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallitus keskusteli koronarajoitusten purkamissuunnitelmasta ja avaa suunnitelman kaikkien kommentoitavaksi

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 7.4.2021 22.22
Tiedote 217

Hallitus keskusteli neuvottelussaan 7. huhtikuuta koronavirusepidemiaan liittyvien rajoitusten ja suositusten purkamissuunnitelmasta. Suunnitelmassa on myös viitteellinen tavoiteaikataulu.

Suunnitelman tarkoituksena on luoda kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille selkeä näkymä yhteiskunnan asteittaiseen avautumiseen. Rajoitusten purkaminen tapahtuu epidemiatilanteen ehdoilla. Se on mahdollista, jos me kaikki noudatamme voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Hallitus jatkaa suunnitelmaluonnoksen käsittelyä huomenna 8. huhtikuuta kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa. Keskustelu järjestetään Säätytalolla klo 10 alkaen.

Tämän jälkeen suunnitelmaluonnokseen tehdään muutoksia käytyjen keskustelujen perusteella. Kun muutokset on tehty, koko suunnitelma liitteineen julkaistaan valtioneuvoston verkkosivuilla perjantaina 9. huhtikuuta. 

Samalla suunnitelmasta avataan viikon mittainen lausunto- ja kommenttikierros, jossa kaikilla halukkailla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmaa. 

Hallitus kertoo suunnitelmasta ja kommentointimahdollisuudesta tarkemmin tiedotustilaisuudessa, jonka ajankohdan ilmoitamme myöhemmin. Hallitus julkaisee lopullisen suunnitelman käsiteltyään lausunto- ja kommenttikierroksen palautteen.

Lisätietoja: valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 5364821

 
Sivun alkuun