Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt
Media
Valikko

Hallitusneuvottelut käynnistyvät Säätytalossa tänään

Statsrådets kommunikationsavdelning 8.5.2019 8.54
Tiedote

Hallitustunnustelija Antti Rinne ilmoittaa keskiviikkona ennen puolta päivää, minkä puolueiden eduskuntaryhmien kesken neuvottelut uuden hallituksen muodostamiseksi aloitetaan. Varsinaiset hallitusneuvottelut käynnistyvät tämän jälkeen Säätytalossa klo 14.15.

Neuvottelut alkavat taloudellisen, sosiaalisen ja ekologisen tilannekuvan läpikäynnillä. Talouden tilannekuvasta alustavat Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki. Sosiaalisen tilannekuvan esittelee yksikönpäällikkö Anne Lounamaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja ekologisen tilannekuvan Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen.

Neuvottelujen avausseminaarissa alustuspuheenvuoron käyttävät myös opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, ulkoministeriön valtiosihteeri Matti Anttonen ja työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson.

Keskiviikon suorat lähetykset

Hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne on Säätytalolle saavuttuaan lyhyesti median tavattavissa n. klo 13.30. Tilaisuus on seurattavissa suorana lähetyksenä Periscopessa @FinnishGovernment ja valtioneuvoston Twitter-tilillä.

Ensimmäisen päivän päätteeksi pidetään Säätytalossa tiedotustilaisuus n. klo 18.45. Tilaisuus  välitetään suorana lähetyksenä valtioneuvoston verkkosivuilla osoitteessa vn.fi/live ja valtioneuvoston YouTube-kanavalla osoitteessa youtube.com/valtioneuvosto-statsrådet.

Seuraa hallitusneuvotteluja

Valtioneuvoston viestintäosasto seuraa hallitusneuvottelujen etenemistä sekä välittää kuvia, videoita ja livelähetyksiä kanavillaan. Kootusti neuvotteluista julkaistavat tiedotusaineistot löytyvät  hallitusneuvottelujen sivuilta osoitteesta vn.fi/hallitusneuvottelut. Kuvia välitämme valtioneuvoston Flickr- ja Instagram-tileillä.

Lisätietoja: valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski, p. 040 536 4821 ja valtioneuvoston apulaisviestintäjohtaja Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279, valtioneuvoston viestintäosasto

Palaa sivun alkuun