Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Valikko
Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi
FI

Ministerien sidonnaisuudet eduskuntaan

Valtioneuvoston viestintäosasto 19.6.2019 16.17
Tiedote 329/2019

Valtioneuvosto lähetti keskiviikkona 19. kesäkuuta valtioneuvoston kirjelmän ministerien sidonnaisuuksista eduskuntaan. Ministeri antaa nimitetyksi tultuaan eduskuntaa varten selvityksen elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan. Lisäksi ministerin on annettava selvitys sellaisista ministerin virkatoimiin kuulumattomista tehtävistä ja muista sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä.

Valtioneuvoston jäsen ei saa ministeriaikanaan hoitaa julkista virkaa eikä sellaista muuta tehtävää, joka voi haitata ministerin tehtävien hoitamista tai vaarantaa luottamusta hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä.

Myös kansanedustajan on annettava eduskunnalle selvitys sidonnaisuuksistaan. Edustajan sidonnaisuuksista ilmoittaminen ja ministerin sidonnaisuuksista ilmoittaminen ovat kumpikin omia menettelyjään.

Lisätietoja: Alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia

Aino-Kaisa Pekonen Anna-Maja Henriksson Annika Saarikko Antti Kaikkonen Antti Rinne Jari Leppä Katri Kulmuni Krista Kiuru Krista Mikkonen Li Andersson Maria Ohisalo Mika Lintilä Pekka Haavisto Sanna Marin Sirpa Paatero Thomas Blomqvist Timo Harakka Tytti Tuppurainen Ville Skinnari
Palaa sivun alkuun