Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Mitä hallituksen vuoteen 2019 kuului? - hallituksen vuosikertomus eduskunnalle

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 20.5.2020 14.32
Tiedote 352/2020

Valtioneuvosto antoi 20. toukokuuta eduskunnalle hallituksen toimintaa ja valtiontalouden hoitoa vuonna 2019 käsittelevän vuosikertomuksen. Vuosittain laadittava kertomus on tuhti tietopaketti hallituspolitiikan toteuttamisesta, julkisesta taloudesta ja ministeriöiden toiminnasta.

Vuosikertomus sisältää vuoden 2019 hallitusten kokoonpanot, keskeiset tunnusluvut hallituksen työskentelystä, ministerien työnjaot sekä tietoa lainvalmistelusta valtioneuvostossa. Kertomuksessa esitetään katsaus kestävän kehityksen tilaan Suomessa ja kuvataan hallitusohjelman keskeisten kokonaisuuksien toteutumista. Kertomuksessa raportoidaan ministeriöiden toiminnan tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta.

Kertomuksessa on valtion taloudellista asemaa selvittävä katsaus, jossa on kootusti tietoa valtion talousarviotalouden sekä liikelaitosten ja rahastojen tuotoista, kuluista ja varallisuusasemasta.

Kokonaisuuteen kuuluu myös valtion tilinpäätös sekä selvitys valtion yhtiöomistuksesta. Kertomuksessa tehdään lisäksi selkoa niistä toimenpiteistä, joihin hallitus on ryhtynyt eduskunnan lausumien ja kannanottojen johdosta.

Hallituksen vuosikertomuksessa ei käsitellä tilannetta COVID-19 -tartuntatautiepidemian aikana tai arvioida tilannetta sen jälkeen. Kertomus on kuvaus vuoden 2019 tilanteesta, eivätkä epidemian vaikutukset tästä syystä näy esimerkiksi riskiarvioissa tai talouden kokonaiskuvassa.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300 sekä hallituksen vuosikertomuksen päätoimittaja Assi Salminen p. 0295 160 215, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun