Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Onnittelut 100-vuotiaalle Islannille

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.12.2018 8.00
Tiedote 570/2018
Merikasarmi valaistiin viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi

Islanti viettää tänään lauantaina 1. joulukuuta valtiollisen itsemääräämisoikeuden 100-vuotispäivää. Pääministeri Juha Sipilä on onnitellut Islannin pääministeri Katrín Jakobsdóttiria Islannin 100-vuotisjuhlan johdosta.

Onnittelukirjeessään pääministeri Sipilä vahvisti Suomen olevan sitoutunut kehittämään entisestään maidemme välisiä erinomaisia suhteita ja toivotti Islannille mitä parhainta menestystä myös tulevaisuudessa.

Suomi juhlistaa Islantia myös liputtamalla ja valaisemalla. Sisäministeriö on määrännyt juhlaliputuksesta Valtioneuvoston linnassa, ministeriöissä ja eduskunnassa Islannin valtiollisen 100-vuotispäivän kunniaksi. Liputus alkaa aamulla klo 8 ja päättyy klo 16. Sisäministeriö suosittaa vastaavaa yleistä liputusta.

Ulkoministeriö juhlistaa Islantia valaisemalla päärakennuksensa Merikasarmin Helsingin Katajanokalla. Merikasarmin värivalaisuilla juhlistetaan samanaikaisesti myös Romanian 100-vuotispäivää. Merikasarmin valot syttyivät perjantai-iltana ja ne sammuvat sunnuntaiaamuna. Valaisut ovat samalla osa ulkoministeriön omaa 100-vuotisjuhlaa.

Suomalaisten onnitteluvideo Islannille 

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 0295 160 306 ja tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun